Mit jelent az EPH?

EgyenPotenciálra Hozás. Különböző villamos és nem villamos berendezések fém testének összekötése egy a szabványban meghatározott keresztmetszetű vezetővel. Így valósítható meg, hogy nagykiterjedésű fémszerkezetek azonos potenciálra kerüljenek, villamos meghibásodás esetén pedig ne okozzanak áramütéses balesetet a környezetükben lévő emberek számára.

 

Mikor szükséges EPH jegyzőkönyvet készíttetni?

Új és régi gáz bekötésekor, üzembe helyezésekor.

 

Elektromos gázkészülékek és gázcsatlakozások EPH bekötésének felülvizsgálata:

Az MSZ HD 60364-41:2007 szabvány alapján az épületekbe újonnan bekötendő gázcső csatlakozást és az elektromos részeket tartalmazó gázkészülékeket is be kell kötni az épület EPH rendszerébe. A bekötés tényét érintésvédelmi felülvizsgálat alapján kiállított EPH nyilatkozattal kell igazolni a területi gázszolgáltató felé, mivel ezen EPH nyilatkozat szükséges az új és régi gázbekötésekhez, valamint az üzembe helyezésekhez. Az érvényben lévő gáztörvény felhatalmazást ad a gázszolgáltató vállalatoknak a gázberendezések biztonsági követelményeinek ellenőrzésére, amikor is igazolni kell, hogy az érintésvédemi kialakítás a szabványban előírtaknak megfelel!

Az érintésvédelmi felülvizsgálatot és az EPH jegyzőkönyv elkészítését az érvényben lévő MSZ HD 60364:2007 szabvány alapján végezzük. A Minősítő Iratot digitális (.pdf) formátumban és nyomtatott változatban is a megrendelő rendelkezésére bocsátjuk.

A felülvizsgálat díját a vizsgált erősáramú berendezések jellege, a mérési pontok darabszáma és a hálózat egyéb paraméterei határozzák meg. A vizsgálat volumenétől és több felülvizsgálat egy időben történő elvégzésétől függően kedvezményes árajánlatot kínálunk.

 

Tekintse meg árlistánkat és kérjen ajánlatot most!