Milyen kéziszerszámokat kell felülvizsgáltatni?

Azokat, amelyeket használat közben kézben lehet tartani és hálózatra kapcsolt állapotban könnyen lehet mozgatni, áthelyezni.

 

Tipikusan ilyen kéziszerszámok (a teljesség igénye nélkül):

Sarokcsiszoló, kézi fúró, gyorsvágó, hő légfúvó, elektromos sövényvágó, porszívó, vésőgép, hegesztőgép, stb.

 

Miért fontos ezek felülvizsgálata?

Az ember nem bánik kesztyűs kézzel az ilyen munkagépekkel, így a fokozott igénybevételnek köszönhetően nagy eséllyel sérülhet meg a burkolat, csatlakozó vezeték vagy akár a villásdugó. Idővel elhasználódnak, elöregednek, így leromlik a szigetelési ellenállásuk és már nem képesek megfelelni az érintésvédelmi elvárásoknak. Ezek a gyakran előforduló sérülések életveszélyt okozhatnak használójuk és közvetlen környezetük számára.

Ezért írja elő a 10/2016. (IV. 5.) NGM rendelet kötelező jelleggel a kéziszerszámok és hordozható biztonsági transzformátorok évenkénti felülvizsgálatát.

 

Mit tartalmaz a kéziszerszámok érintésvédelmi felülvizsgálata?

• Érintésvédelmi felülvizsgálatra kötelezett kéziszerszámok szemrevételezéses és műzeres vizsgálatát;

• Mérési eredmények elemzését, kiértékelését;

• Feltárt hibák és a hiányosságok kijavítására tett javaslatokat;

• Minősítő Irat elkészítését 2 db nyomtatott, igény esetén digitális (.pdf) formátumban is.

 

Az érintésvédelmi felülvizsgálatot az érvényben lévő MSZ HD 60364:2007 szabvány ajánlása alapján végezzük. A Minősítő Iratot digitális (.pdf) formátumban és nyomtatott változatban is a megrendelő rendelkezésére bocsátjuk.

A felülvizsgálat díját a vizsgált erősáramú berendezések jellege, a mérési pontok darabszáma és a hálózat egyéb paraméterei határozzák meg. A vizsgálat volumenétől és több felülvizsgálat egy időben történő elvégzésétől függően kedvezményes árajánlatot kínálunk.

 

Tekintse meg árlistánkat és kérjen ajánlatot most!